Announcement: Be excellent to each other.


Caravel Forum : Caravel Boards : General : See through mud and tar (Does anyone know how top make mud and tar see through?)
New Topic New Poll Post Reply
Poster Message
usbdriver
Level: Roachling
Avatar
Rank Points: 13
Registered: 11-23-2008
IP: Logged
icon See through mud and tar (0)  
I have JtRH, fill version, and I would like to make the tar and mud in the game see through. How can I do this? Thanks beforehand. :thumbsup

____________________________
The only antidote to the poison of life is humor. XD
12-12-2008 at 09:45 AM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
aztcg7
Level: Master Delver
Avatar
Rank Points: 104
Registered: 03-08-2005
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (+1)  
In this thread, there is a mod, along with info on how to use it, so that you can have transparent tar and mud.

____________________________
In other news, :( is a considerably more stylish way to express sarcasm than ;), because everybody uses ;) and I am /indie/. INDIE, I TELL YOU.
12-12-2008 at 09:50 AM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Show all user's posts Quote Reply
Kwakstur
Level: Smiter
Avatar
Rank Points: 384
Registered: 05-05-2006
IP: Logged

File: TransparentTar.zip (2.7 KB)
Downloaded 39 times.
License: Public Domain
icon Re: See through mud and tar (+1)  
Actually, I would much recommend this one instead. It still looks like swiss cheese, but there's no other way to make it transparent.

It uses PNG Transparency to keep the original, nice-looking graphics. So it looks like normal tar (but holey).

EDIT: I found out who made the mod I suggested, and it's painfully ironic.
I guess that when I got that mod, I renamed it on my computer, got rid of the third row, and stuck it in the JtRH folder.

Method to apply it is still the same:
Click here to view the secret text


____________________________
Also known as ExpHP everywhere else.

[Last edited by Kwakstur at 12-12-2008 07:58 PM]
12-12-2008 at 07:36 PM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Visit Homepage Show all user's posts Quote Reply
aztcg7
Level: Master Delver
Avatar
Rank Points: 104
Registered: 03-08-2005
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (0)  
Oh man. That's pretty funny.

____________________________
In other news, :( is a considerably more stylish way to express sarcasm than ;), because everybody uses ;) and I am /indie/. INDIE, I TELL YOU.
12-12-2008 at 08:01 PM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Show all user's posts Quote Reply
Sapajou
Level: Roachling
Avatar
Rank Points: 11
Registered: 04-21-2009
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (+1)  
My ‘drod.ini’ file seems to be different from yours. Perhaps because I use the Architect Edition. Anyway, I can’t modify the ini file the way you tell : there’s no [graphics] section, only [wav] and [sound] sections. How can I get this wonderful transparent tar ? Many thanks for you answer. Greetings from Belgium.
04-21-2009 at 08:06 AM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts Quote Reply
Banjooie
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 1644
Registered: 12-12-2004
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (+1)  
Step on a vision token, obviously :O
04-21-2009 at 08:09 AM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Briareos
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 3515
Registered: 08-07-2005
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (+1)  
quote:
Sapajou wrote:
How can I get this wonderful transparent tar?

I'm afraid you can't, as Architect's Edition doesn't support this kind of modding - and it has also got a different tile size so even if modding were possible these tiles wouldn't fit...

You can, however, install the TCB demo, export your player from AE and import all holds and your exported player file into the demo to transfer your progress from AE into the TCB demo, though you'll be missing out on 5 of the 6 tilesets of the full game, but it will also allow you to play all holds made for newer versions of DROD, though the new elements might be overwhelming and underexplained at first...

(You can find the AE hold file for King Dugan's Dungeon here.)

____________________________
"I'm not anti-anything, I'm anti-everything, it fits better." - Sole
R.I.P. Robert Feldhoff (1962-2009) :(

[Last edited by Briareos at 04-21-2009 09:05 AM]
04-21-2009 at 08:40 AM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Visit Homepage Show all user's posts Quote Reply
Sapajou
Level: Roachling
Avatar
Rank Points: 11
Registered: 04-21-2009
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (0)  

04-21-2009 at 08:51 AM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts Quote Reply
Briareos
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 3515
Registered: 08-07-2005
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (+1)  
I forgot to mention - you have to import a hold before you can import your progress for that hold, but you can import your player file whenever you like and you'll get any missing progress for the holds in the game merged.

So the correct course of action would be:

* install TCB demo
* import your player file at first run (just creating a new player of the same name isn't sufficient)
* import hold(s)
* re-import your player to get the progress

Hope this helps... :)

____________________________
"I'm not anti-anything, I'm anti-everything, it fits better." - Sole
R.I.P. Robert Feldhoff (1962-2009) :(
04-21-2009 at 09:07 AM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Visit Homepage Show all user's posts Quote Reply
agaricus5
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 1839
Registered: 02-04-2003
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (+1)  
quote:
Briareos wrote:
quote:
Sapajou wrote:
How can I get this wonderful transparent tar?

I'm afraid you can't, as Architect's Edition doesn't support this kind of modding - and it has also got a different tile size so even if modding were possible these tiles wouldn't fit...

You can, however, install the TCB demo, export your player from AE and import all holds and your exported player file into the demo to transfer your progress from AE into the TCB demo, though you'll be missing out on 5 of the 6 tilesets of the full game, but it will also allow you to play all holds made for newer versions of DROD, though the new elements might be overwhelming and underexplained at first...

(You can find the AE hold file for King Dugan's Dungeon here.)

Although 1.6 doesn't support modular modding, transparent tar has been around for quite a while, and there is at least one tileset you can use in 1.6 for this purpose.

I hope this helps.

____________________________
Resident Medic/Mycologist
04-21-2009 at 10:04 AM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Sapajou
Level: Roachling
Avatar
Rank Points: 11
Registered: 04-21-2009
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (0)  
quote:
I hope this helps.

More than help: this saved my life! (I'm in 11th level)
And graphics are more attractive in this TCB demo! Thank you, once more.

04-21-2009 at 10:31 AM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts Quote Reply
cbemom
Level: Delver
Rank Points: 35
Registered: 10-11-2004
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (0)  
sorry to revive an old thread, but I can get any of the transparent tar mods to work. I bought JTRH a couple of years(and three computers) ago. I reloaded my JTRH game, but cannot figure out why the tar remains unclear. I know I had it working before, does it not work with windows 7? The game works just fine. Also, I can't find anything that says general tiles in my bitmaps folder - is it some where else?

____________________________
Turning dreams into plans
www.dreamrenovation.com
03-05-2010 at 04:27 AM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Visit Homepage Show all user's posts Quote Reply
jbluestein
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 1644
Registered: 12-23-2005
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (+1)  
quote:
cbemom wrote:
sorry to revive an old thread, but I can get any of the transparent tar mods to work. I bought JTRH a couple of years(and three computers) ago. I reloaded my JTRH game, but cannot figure out why the tar remains unclear. I know I had it working before, does it not work with windows 7? The game works just fine. Also, I can't find anything that says general tiles in my bitmaps folder - is it some where else?


One issue you have with Windows 7 is that the .ini files are not where you would expect them to be.

It's off under the User Data folder somewhere...Briareos knows for sure. I will try to poke around for the right reference.

Josh

____________________________
"Rings and knots of joy and grief, all interlaced and locking." --William Buck
03-05-2010 at 02:55 PM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Visit Homepage Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
cbemom
Level: Delver
Rank Points: 35
Registered: 10-11-2004
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (0)  
that helps - I will look around also

____________________________
Turning dreams into plans
www.dreamrenovation.com
03-05-2010 at 03:00 PM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Visit Homepage Show all user's posts Quote Reply
Briareos
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 3515
Registered: 08-07-2005
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (+4)  
quote:
jbluestein wrote:
It's off under the User Data folder somewhere...Briareos knows for sure. I will try to poke around for the right reference.

Who me?

I'm afraid I installed JtRH to D:\Games, which is a surefire way of making Windows 7 keep all files in the installation directory - it's only when you install something to "C:\Program Files" that the User Data file switcharoo gets triggered.

@cbemom: I think your best bet would be to re-install JtRH anywhere but into "C:\Program Files". Or you could navigate into wherever you installed JtRH and click on "Compatibility files" (should be next to "New folder" in the toolbar) in Explorer to get to wherever Windows has hidden your INI files...

Hope this helps... :)

np: Autechre - Autechre.ws Webcast (02.03.2010)

____________________________
"I'm not anti-anything, I'm anti-everything, it fits better." - Sole
R.I.P. Robert Feldhoff (1962-2009) :(

[Last edited by Briareos at 03-05-2010 04:05 PM]
03-05-2010 at 04:03 PM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Visit Homepage Show all user's posts Quote Reply
cbemom
Level: Delver
Rank Points: 35
Registered: 10-11-2004
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (0)  
found it! It is working now - thank you for your help

____________________________
Turning dreams into plans
www.dreamrenovation.com
03-05-2010 at 07:21 PM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Visit Homepage Show all user's posts Quote Reply
noma
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 1594
Registered: 11-22-2006
IP: Logged
icon Re: See through mud and tar (0)  
Thank you from me too. Started using my new laptop with Windows 7 and was wondering why my transparent tar and secrets revealed mods weren't working, even though -- in the .ini file I could see -- the correct code was all still there. All good now.
11-16-2010 at 11:59 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
New Topic New Poll Post Reply
Caravel Forum : Caravel Boards : General : See through mud and tar (Does anyone know how top make mud and tar see through?)
Surf To:


Forum Rules:
Can I post a new topic? No
Can I reply? No
Can I read? Yes
HTML Enabled? No
UBBC Enabled? Yes
Words Filter Enable? No

Contact Us | CaravelGames.com

Powered by: tForum tForumHacks Edition b0.98.8
Originally created by Toan Huynh (Copyright © 2000)
Enhanced by the tForumHacks team and the Caravel team.