Announcement: Be excellent to each other.


Caravel Forum : DROD Boards : Bugs : Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (? I have!)
New Topic New Poll Post Reply
Poster Message
Jason
Level: Smitemaster
Rank Points: 1076
Registered: 05-05-2006
IP: Logged

File: problem hold.hold (1.3 KB)
Downloaded 12 times.
License: Public Domain
icon Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
Try to play this room!!!
It's anyone edit so you can try playing it that way too.





Click here to view the secret text


____________________________
Play my holds?

[Last edited by Jason at 09-03-2006 04:45 PM : the file!!! :doh:]
09-03-2006 at 04:44 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
eytanz
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 2707
Registered: 02-05-2003
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the (0)  
What's the bug?

If you make posts on the bug forum, make them maximally informative. This isn't the place for obscurity.

____________________________
I got my avatar back! Yay!
09-03-2006 at 04:48 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Elfstone
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 1285
Registered: 03-01-2006
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
I tried to open it. It imported with out difficulty, but as soon as I clicked on the first page (Entrance 13) DROD quit.

Are you sure this isn't some kind of virus in your DROD? :w00t

Elfstone.

____________________________
Winner of: Novice Architect Excellence 2006.
FAPCA - Technical Design Excellence in Layout and Aesthetics

09-03-2006 at 06:53 PM
View Profile Send Private Message to User Visit Homepage Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
eytanz
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 2707
Registered: 02-05-2003
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the (0)  
It works fine for me - Jacob, what version of DROD are you using?

____________________________
I got my avatar back! Yay!
09-03-2006 at 06:58 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Doom
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 3083
Registered: 07-05-2004
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the (0)  
I can import it. I can play it (Using 2.0.14). However, there's a 'dong' sound on the first move that prints the following in drod.err:

Assertion error in line 2836 of C:\Caravel\DROD17\DROD\GameScreen.cpp: "pSpeech"

Opening the room in editor reveals that 2 of the characters have unknown speech on them. This looks like the same bug as this one. The question is, how was it triggered this time: Did Jason use an older version where this had not been patched yet or is there something related that hasn't been discovered yet... More information, Jason, please.
09-03-2006 at 07:24 PM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Show all user's posts High Scores This architect's holds Quote Reply
MeckMeck GRE
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 594
Registered: 01-03-2005
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the (0)  
If you remove the scripts, everything works fine for me.
09-03-2006 at 07:27 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts ICQ Status This architect's holds Quote Reply
eytanz
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 2707
Registered: 02-05-2003
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
There's also something weird about the orb associations - note that the lightning some non-door squares.

But basically, Jason needs to give more information before this is in any way useful to anyone.

____________________________
I got my avatar back! Yay!
09-03-2006 at 07:32 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Jason
Level: Smitemaster
Rank Points: 1076
Registered: 05-05-2006
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
Uh... Well.. I have the demo version 2.0.13 I was trying to make a room for the contest and all of a sudden, I started quiting one me!

____________________________
Play my holds?
09-03-2006 at 08:12 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
eytanz
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 2707
Registered: 02-05-2003
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
Ah. Then yeah, it's probably one of the bugs already fixed. I think the 2.0.14 patch works for the demo version as well but you better backup the dats first just in case.

____________________________
I got my avatar back! Yay!
09-03-2006 at 08:16 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Jason
Level: Smitemaster
Rank Points: 1076
Registered: 05-05-2006
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
And how do I do that?

____________________________
Play my holds?
09-03-2006 at 08:20 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Kevin_P86
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 534
Registered: 06-28-2005
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (+1)  
The downloads page.

____________________________
+++++[>+++++<-]>[>+++>++++>+++++<<<-]>.>+.>-------.<++++.+++++.
09-03-2006 at 08:22 PM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
eytanz
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 2707
Registered: 02-05-2003
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (+1)  
Are you using a PC? If so, go to the directory DROD is installed in, go to the data directory, and make copies of all the files that end in "*.dat".

If you are using Linux, you'll have to ask someone else for help. If you're using a Mac, you'll have live with the bug because there's no 2.0.14 Mac patch.

____________________________
I got my avatar back! Yay!
09-03-2006 at 08:23 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Jason
Level: Smitemaster
Rank Points: 1076
Registered: 05-05-2006
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
Go mac!

____________________________
Play my holds?
09-03-2006 at 08:45 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Alneyan
Level: Smitemaster
Rank Points: 622
Registered: 07-06-2004
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
Then hold on, take a deep breath, and triple-check what you are doing. The dat files are either in the same directory as on Windows (under /path/to/DROD/data), or in a hidden directory at your home root. More accurately, the files should exist in both directories, but are only updated in one.

So, you should have a good look at ~/.caravel (using the command line, your favourite file browser, showing hidden files at your home, or anything else) and the directories contained therein. The full version uses ~/.caravel/drod-2_0 but I'm not sure about the demo. In any case, cross-check those .dat files with the other ones, and see which ones are actually updated. That's the gist of the problem, anyhow.

I gather Elfstone got bit by the decoy files, and I also felt anger and confusion when I first ran into that problem (the drod.ini file I was modifying was straight overlooked until I found out about the other drod.ini lying around).
09-03-2006 at 08:52 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts Quote Reply
eytanz
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 2707
Registered: 02-05-2003
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (+1)  
It won't matter, because he has the latest version for a Mac. He can't solve the bug, he just has to work around it - I think he should remove this room, export the hold, delete the hold, re-import it, and rebuild the room from scratch. I don't think he has a better way of dealing with this, unfortunately.

____________________________
I got my avatar back! Yay!
09-03-2006 at 08:56 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Alneyan
Level: Smitemaster
Rank Points: 622
Registered: 07-06-2004
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
quote:
eytanz wrote:
It won't matter, because he has the latest version for a Mac.


Okay, let me switch that oblivious mode off. Someone, please slap me.
09-03-2006 at 09:20 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts Quote Reply
Pilchard VIII
Level: Smiter
Avatar
Rank Points: 392
Registered: 01-21-2006
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
:bangin :twak
There you go.

____________________________
The DROD Dragon
09-04-2006 at 11:04 AM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
Elfstone
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 1285
Registered: 03-01-2006
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (0)  
quote:
Alneyan wrote
I gather Elfstone got bit by the decoy files.


Oh, most decidedly! :~(

In fact, not just bitten; rather I was well and truly munched on, chewed up and spat out!! :w00t

And I have to say it was not the most pleasant experience of my life. I lost all of my 25 or so completed DROD games; I cried a little bit :weep and mumped for several days.

So the moral is: don't touch .dat files unless you have a degree in Electrical-Multimechanical-Applied-Analytical-Quantam-Mathematical-Computer-Engineering, with First Class Honours in a fairly esoteric branch of Physics!!!

(as many of the clever people on this site seem to ;) )

Elf.

____________________________
Winner of: Novice Architect Excellence 2006.
FAPCA - Technical Design Excellence in Layout and Aesthetics

09-04-2006 at 09:05 PM
View Profile Send Private Message to User Visit Homepage Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
NiroZ
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 1272
Registered: 02-12-2006
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the (0)  
quote:
eytanz wrote:
Ah. Then yeah, it's probably one of the bugs already fixed. I think the 2.0.14 patch works for the demo version as well but you better backup the dats first just in case.

No, unless you have the linux version, Jason, you have to back up all 4 DAT's, and then download the demo version of DROD(hoping that it contains the latest patch, which is usually a week or so after its released :angry, and reinstall it, then replace the new DAT's with the backup DAT's

____________________________
A still more glorious dawn awaits
Not a sunrise, but a galaxy rise
A morning filled with 400 billion suns
The rising of the milky way - Carl Sagan.

09-05-2006 at 10:38 AM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
eytanz
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 2707
Registered: 02-05-2003
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the (0)  
What's with people responding to particular posts above while ignoring others? He has the Mac version, he cannot upgrade.

____________________________
I got my avatar back! Yay!
09-05-2006 at 12:51 PM
View Profile Send Private Message to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
NiroZ
Level: Smitemaster
Avatar
Rank Points: 1272
Registered: 02-12-2006
IP: Logged
icon Re: Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the (0)  
quote:
eytanz wrote:
What's with people responding to particular posts above while ignoring others? He has the Mac version, he cannot upgrade.

:blush my bad.

its called visiting a thread several times, and only reading the new posts

____________________________
A still more glorious dawn awaits
Not a sunrise, but a galaxy rise
A morning filled with 400 billion suns
The rising of the milky way - Carl Sagan.

09-07-2006 at 06:00 AM
View Profile Send Private Message to User Send Email to User Show all user's posts This architect's holds Quote Reply
New Topic New Poll Post Reply
Caravel Forum : DROD Boards : Bugs : Have you ever made a DROD room that is so difficult, DROD quits whenever you try to go play the room (? I have!)
Surf To:


Forum Rules:
Can I post a new topic? No
Can I reply? No
Can I read? Yes
HTML Enabled? No
UBBC Enabled? Yes
Words Filter Enable? No

Contact Us | CaravelGames.com

Powered by: tForum tForumHacks Edition b0.98.8
Originally created by Toan Huynh (Copyright © 2000)
Enhanced by the tForumHacks team and the Caravel team.